25 augustus 2014

Stefano Accordini Acinatico Valpolicella DOC Classico Superiore Ripasso 2010

Ripasso; de vinificatie waarbij enkele maanden na de vergisting van de Valpolicella Classico geconcentreerde most wordt toegevoegd die is gebruikt voor de bereiding van Amarone. Een tweede spontane vergisting is het gevolg, meer kleur, kracht en smaak is het resultaat. Alcohol is 14%, een blend van de druivenrassen corvina veronese, molinara en rondinella, rust van ongeveer 12 maanden in kleine eikenhouten fusten. In het glas donkerrood, magenta in de rand, kleurintensiteit 4 uit 5. In de neus milky, jammy, licht hout, intense geur, zwoel zwart fruit, kers. Een zacht mondgevoel, zoetje, mooie zuren, bittertje in de afdronk, hout mooi geïntegreerd, rijpe, ronde tannines (4 uit 5), goede balans. Intense smaken van zoete kers, ingekookt zwart fruit, beetje rokerig, tabak, sigaar... heerlijk! Bijna een misdaad om deze wijn helemaal in m'n eentje op te zitten drinken.